招考信息备考资料考试题库|面授课程网校课程微商城| 砖题库职位库文库直播|华图师资

  • 在线客服咨询
    广州 在线咨询
    深圳 在线咨询
    佛山 在线咨询
    珠海 在线咨询
    中山 在线咨询
    清远 在线咨询
    韶关 在线咨询
    东莞 在线咨询
    惠州 在线咨询
    汕头 在线咨询
    汕尾 在线咨询
    潮州 在线咨询
    揭阳 在线咨询
    梅州 在线咨询
    河源 在线咨询
    湛江 在线咨询
    肇庆 在线咨询
    江门 在线咨询
    阳江 在线咨询
    茂名 在线咨询
    云浮 在线咨询
    广东华图 在线咨询
  • 当前位置:广东人事考试网 > 题库 >

    阅读模式

    In 1990,22-year-old Christopher McCandless阅读理解及答案

    2021-07-28 19:07 广东人事考试网 来源:广东华图教育

    题目

    In 1990,22-year-old Christopher McCandless gave up his career plans,left behind everyone he knew,donated all his savings to charity,and went off on an adventure,hiking his way through America to Alaska.

    Of course,this is an unusual story most college graduates would not do so. However,studies show that in teenage years, people are more likely to try out new experiences.For example,instead of working his way up the same organization like his grandfather did,a 15-year-old may dream about becoming a traveller一only to find in his early 20s that this attraction of new places is fading and change is less attractive.

    The reason why people become less keen to change as they get older may be that people

    generally have similar life patterns and demands.Most people aim to find a job and a partner. As they get older,they may have young children and elderly family members to look after. These responsibilities cannot be achieved without some degree of steadiness,which means that new experiences and ideas may not have a place in the person’s life.New experiences may bring excitement as well as insecurity,and so most people prefer to stay with the familiar.

    However,not every individual is the same. A child may want to play a different game every day and get fed up if nothing changes at the kindergarten.Another may play with the same children and toys on every visit. Young children who avoid new experiences will grow up to be more traditional than others. Psychologist argue that those who have more open personalities as children are more open than others might be when they are older and that young men have a greater interest in novelty than women,although as they age,this desire for new experiences fades more quickly than it does in women.

    【1】 The first paragraph serves as a(n)             

    A. introduction   B.explanation

    C. comment         D. background

    【2】What does the author think is the key factor that prevents people trying out new experiences?(    )

    A. Age                  B. Partner

    C. Responsibility       D. Education

    【3】The underlined phrase“interest in novelty”most probably means               

    A. independence     B. curiosity

    C. security         D.excitement

    【4】According to the passage, we can infer that_______.

    A. a child who likes different games may not like to change after growing up

    B. a teenager is not interested in a new start before graduation

    C. women are more likely to try new things than men of the same age

    D. as one gets older, he prefers the old patterns of life

      

    优质答案

    答案

    【1】A

    【2】C

    【3】B

    【4】D

    解析

    试题分析: 克里斯托弗22岁时将自己的所有积蓄捐赠给了慈善机构,之后去北美大陆徒步旅行。这件事引起极大反响。每个人都能放下一切去追逐梦想吗?文章分析了其中的原因。

    【1】A推理判断题。下文主要针对人们是否能放弃现状开始尝试新生活展开讨论,因此作者在首段用McCandless的故事引出文章的主题,故选A项。

    【2】C细节理解题。根据第三段As they get older,they may have young children and elderly family members to look after. 随着年龄的增长,他们可能有小孩和老人的家庭成员需要照顾。和These responsibilities cannot be achieved without some degree of steadiness没有稳定的生活,这些责任难以担当。故选C项。

    【3】B词义猜测题。根据下文的 this desire for new experiences可知是好奇心,故选B项。

    【4】D细节理解题。根据第三段people become less keen to change as they get older随着年龄的增长,人们越来越不愿意改变,可知选D项。

    解析

      以上是关于In 1990,22-year-old Christopher McCandless阅读理解及答案的参考答案及解析。建议大家看完问题先作答、再查看答案哦!


      华图试题检索系统(https://gd.huatu.com/zt/questionqy/)是服务于考公试卷题目解答、职业考试试题解析的专业找答案系统,千万题库供用户查询,针对不同场景需求,提供文字搜题方式,秒出解析答案,实现搜题最佳体验。

    试题答案何处找,下方扫码见分晓!

    试题检索系统

      华图题库旨在为考生提供高效的智能备考服务,全面覆盖公务员考试、事业单位、教师招聘、职业资格、医卫类、计算机类等领域,为您提供行政职业能力测验、公共基础知识、教育基础知识、职业能力倾向测验及综合应用能力等相关试题答案解析。拥有优质丰富的学习资料和备考全阶段的高效服务,助您不断前行!

      你以为刷题就是不停的找题去做?NO,NO,NO!刷题也是有技巧的。高效地刷题,让你事半功倍。华图在线题库点击下载华图在线APP体验更佳。关注广东华图教育微信gdhtgwy,政策问题实时答,考试信息不漏看。


      特别说明:华图题库平台所收集的试题内容来源于互联网,仅供学习交流使用,不构成商业目的。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请与我们取得联系,我们将在第一时间处理,维护您的合法权益。

    (编辑:广东华图)

    广东华图官方微信 广东华图官方微信 微信号:gdhtgwy
    首页 咨询 课程
    首页 招考信息 网站地图 返回顶部
    京ICP备11028696号-11 京ICP证130150号 京公网安备11010802021470号