My high school life has been filled with阅读理解答案
2021-07-28 09:11 广东人事考试网 来源:广东华图教育
My high school life has been filled with many ups and downs, whether it was social or academic. Even though my current high school was not my first choice, I never regretted attending Southside High School. “Since you have chosen it, then it is the best for you,” said my parents.
Up until the junior year I did not realize my capabilities (能力) as a student. Being in the IB Program, I was told that my junior year would be the toughest in all the years of high school. With this “little” piece of information, I walked into my junior year, scared of my grades. As weeks went by, I started to believe that the junior year was not as hard as everyone had said, but I was wrong. My grades were rapidly declining(下降) and by the end of the first term I had had five Cs in seven of my classes! I could not believe it --- I did not want to believe it. I tried my best to get my grades up myself without any help from anyone, but my pride just made my grades worse. And I had to miss out on one of the most important speech and debate competitions all year: States. I was heartbroken. I realized that I could not survive my junior year on my own, so I had to get help fast.
Once I got a tutor, my grades went from Cs, Ds, and even some Fs, to nothing but As and Bs. I slowly started to gain my confidence back in all of my classes and even myself. By the time the third and fourth quarter came around, I had been on the honor roll twice, and I was receiving awards from speeches and debates, tennis and school.
Southside has taught me to always keep my head up and never give up on myself no matter what life throws at me. I am proud to be a Southside Tiger.
【1】From the first paragraph, we can learn that ______.
A. the writer always thought Southside High School was the best
B. the writer’s parents persuaded her into attending Southside High School
C. the writer has met many challenges since she attended high school
D. life has become easier since the writer came to Southside High School
【2】How did the writer feel when she walked into her junior year?
A. Confident. B. Worried
C. Curious. D. Uninterested.
【3】Why was the writer’s study worse and worse?
A. She didn’t work hard enough.
B. She didn’t ask others for help because of pride.
B. She missed many important speeches.
D. No one would like to help her.
【4】What is mainly talked about in Para 3?
A. The writer’s appreciation for her tutor.
B. The writer’s various hobbies.
C. The writer’s new discovery at school.
D. The writer’s achievements at school.
【5】What important lesson has the writer learned at Southside High School?
A. Students should face challenges bravely.
B. Students should be careful in choosing school.
C. Students should be proud of their school.
D. Students should better learn about life.
答案
【1】C
【2】B
【3】B
【4】D
【5】A
解析:
试题分析:本文是一篇记叙文,讲述作者在Southside High Schoo 的经历,作者学会学生应该勇敢面对挑战。
【1】C 考查细节理解题。通过第一段第一句“My high school life has been filled with many ups and downs.”我的高中生活充满了起起落落。可知作者的高中生活充满了挑战。故选C
【2】B 考查细节理解题。通过第二段第三句“With this “little” piece of information, I walked into my junior year, scared of my grades.”带着这一点的消息,我担心我的成绩地走进了低年级。可知道答案选B。
【3】B 考查细节理解题。通过第二段第七句“I tried my best to get my grades up myself without any help from anyone, but my pride just made my grades worse.”没有别人的帮忙,我努力提高我的成绩,但是我的自尊使得成绩更加糟糕,可知道答案选B
【4】 D考主旨大意题。根据第三段第一句" Once I got a tutor, my grades went from Cs, Ds, and even some Fs, to nothing but As and Bs."可知,作者的成绩逐渐提高,取得好成绩。选D。
【5】A 考查细节理解题。通过第四段第一句“Southside has taught me to always keep my head up and never give up on myself no matter what life throws at me.”教会我无论生活如何呀,我们都要昂首阔步,不要放弃自己。可知教会我们要勇敢迎接挑战。故选A。
以上是关于My high school life has been filled with阅读理解答案的参考答案及解析。建议大家看完问题先作答、再查看答案哦!
华图试题检索系统(https://gd.huatu.com/zt/questionqy/)是服务于考公试卷题目解答、职业考试试题解析的专业找答案系统,千万题库供用户查询,针对不同场景需求,提供文字搜题方式,秒出解析答案,实现搜题最佳体验。
试题答案何处找,下方扫码见分晓!

华图题库旨在为考生提供高效的智能备考服务,全面覆盖公务员考试、事业单位、教师招聘、职业资格、医卫类、计算机类等领域,为您提供行政职业能力测验、公共基础知识、教育基础知识、职业能力倾向测验及综合应用能力等相关试题答案解析。拥有优质丰富的学习资料和备考全阶段的高效服务,助您不断前行!
你以为刷题就是不停的找题去做?NO,NO,NO!刷题也是有技巧的。高效地刷题,让你事半功倍。
点击下载华图在线APP体验更佳。关注广东华图教育微信gdhtgwy,政策问题实时答,考试信息不漏看。
特别说明:华图题库平台所收集的试题内容来源于互联网,仅供学习交流使用,不构成商业目的。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请与我们取得联系,我们将在第一时间处理,维护您的合法权益。
(编辑:广东华图)



