Children are the parents’ pride and joy答案及解析
2021-08-06 05:54 广东人事考试网 来源:广东华图教育
Children are the parents’ pride and joy. And we love our parents. Whenever we have difficulties or troubles, they are the people we turn to. They offer us everything — life, love, courage and support. In return, we not only try our best to love and respect them, but also want them to take part in our lives.
However, that doesn’t mean that we are going to share every moment with them. It is normal to have some things you don’t want them to know or something that you think is better to be kept secret from them.
Here are some netizens’ secrets hidden from their parents:
"My parents always told me not to fall in love in high school, otherwise I would fail in my studies. But now I’m dating a guy and I have no idea if I should tell them the truth."
"They are concerned about my studies and also afraid that I am being picked on in a puppy love. Yet I know they love me so much, but I don’t want them to worry about me. So keeping this secret might be the best way."
"Last year, I was fired several times. The real world is not easy, and it took a long time for me to find another job that I really loved. During that time, I was penniless for months. However, whenever my parents asked me if everything was ok, I told a lie. I should have been strong enough to make them not worry about me, I endured a frustrating time."
"My parents spent thousands on my college education. They paid for where I wanted to live, to travel and even gave extra money for my leisure activities. However, I am not doing well in school and failed my classes last semester."
【1】Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A.If we love our parents, we should share everything with them.
B.The third netizen asked his or her parents for money when out of work.
C.The fourth netizen is still studying in a university.
D.The first netizen decided to tell her parents she was in love with someone.
【2】Parents are afraid of their children falling love in high school mainly because______.
A.it may have bad impact on their studies
B.the school doesn’t allow them to
C.they think they are too young
D.they are afraid of their children being hurt
【3】How may the last netizen feel when he or she is not doing well in school?
A.Proud. B.Guilty.
C.Angry D.Delighted.
答案
【1】C
【2】A
【3】B
解析
本文是一篇夹叙夹议文,这篇短文主要告诉我们孩子是父母的心头肉,但是孩子们也不是所有的东西都和父母分享的。列举了网友们对父母有所保留的一些秘密。
【1】推理判断题。从文章最后一段的第一句“My parents spent thousands on my college education”和最后一句“However, I am not doing well in school and failed my classes last semester”可知,尽管父母在他身上投入很大,但是他上学期还是有功课挂科了,因此推断该网友还在上大学,故选C项。
【2】细节理解题。从文章第四段“My parents always told me not to fall in love in high school, otherwise I would fail in my studies”可知,父母担心孩子因为谈恋爱而影响学习。故选A项。
【3】推理判断题。从文章最后一段“They paid for where I wanted to live, to travel and even gave extra money for my leisure activities. However, I am not doing well in school and failed my classes last semester”可知,该网友的父母在他(她)身上花了很多钱,然而他(她)在学校的表现并不好,也不敢告诉父母,因此可看出该网友感到很内疚。故选B项。
以上是关于 Children are the parents’ pride and joy答案及解析的参考答案及解析。建议大家看完问题先作答、再查看答案哦!
华图试题检索系统(https://gd.huatu.com/zt/questionqy/)是服务于考公试卷题目解答、职业考试试题解析的专业找答案系统,千万题库供用户查询,针对不同场景需求,提供文字搜题方式,秒出解析答案,实现搜题最佳体验。
试题答案何处找,下方扫码见分晓!

华图题库旨在为考生提供高效的智能备考服务,全面覆盖公务员考试、事业单位、教师招聘、职业资格、医卫类、计算机类等领域,为您提供行政职业能力测验、公共基础知识、教育基础知识、职业能力倾向测验及综合应用能力等相关试题答案解析。拥有优质丰富的学习资料和备考全阶段的高效服务,助您不断前行!
你以为刷题就是不停的找题去做?NO,NO,NO!刷题也是有技巧的。高效地刷题,让你事半功倍。
点击下载华图在线APP体验更佳。关注广东华图教育微信gdhtgwy,政策问题实时答,考试信息不漏看。
特别说明:华图题库平台所收集的试题内容来源于互联网,仅供学习交流使用,不构成商业目的。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请与我们取得联系,我们将在第一时间处理,维护您的合法权益。
(编辑:广东华图)



