From good reading we can derive pleasure
2021-07-26 13:14 广东人事考试网 来源:广东华图教育
From good reading we can derive pleasure,companionship,experience,and instruction.A good book may absorb our attention so completely that for the time being we forget our surroundings and even our identity.Reading good books is one of the greatest pleasures in life.It increases our contentment when we are cheerful,and lessens our troubles when we are sad.Whatever may be our main purpose in reading,our contact with good books should never fail to give us enjoyment and satisfaction.
With a good book in our hands we need never be lonely.Whether the characters portrayed are taken from real life or are purely imaginary,they may become our companions and friends.In the pages of books we can walk with the wise and the good of all lands and all times.The people we meet in books may delight us either because they resemble human friends whom we hold dear or because they present unfamiliar types whom we are glad to welcome as new acquaintances.Our human friends sometimes may bore us,but the friends we make in books need never weary us with their company.By turning the page we can dismiss them without any fear of hurting their feelings.When human friends desert us,good books are always ready to give us friendship,sympathy,and encouragement.
One of the most valuable gifts bestowed by books is experience.Few of us can travel far from home or have a wide range of experiences,but all of us can lead varied lives through the pages of books.Whether we wish to escape from the seemingly dull realities of everyday life or whether we long to visit some far-off place,a book will help us when nothing else can.To travel by book we need no bank account to pay our way; no airship or ocean liner or stream-lined train to transport us; no passport to enter the land of our heart’s desire.Through books we may get the thrill of hazardous adventure without danger.We can climb lofty mountains,brave the perils of an Antarctic winter,or cross the scorching sands of the desert,all without hardship.In books we may visit the studios of Hollywood; we may mingle with the gay throngs of the Paris boulevards; we may join the picturesque peasants in an Alpine village or the kindly natives on a South Sea island.Indeed,through books the whole world is ours for the asking.The possibilities of our literary experiences are almost unlimited.The beauties of nature,the enjoyment of music,the treasures of art,the triumphs of architecture,the marvels of engineering,are all open to the wonder and enjoyment of those who read.
43.Why is it that we sometimes forget our surroundings and even our identity while reading?___
A.No one has come to disturb you.
B.The book you are reading is so interesting and attractive.
C.Everything is so quiet and calm around you.
D.Your book is overdue; you are finishing it at a very fast speed.
44.How would you account for the fact that people like their acquaintances in books even more?___
A.They resemble human friends exactly.B.They are unfamiliar types we like.
C.They never desert us.D.They never hurt our feelings.
45.Which of the following is true?___
A.Your wish to visit some far-off place can be realized through the pages of the books.
B.To escape from the dull realities of everyday life you should take up reading.
C.You may obtain valuable experience from reading good books.
D.Books can always help you to live a colorful life.
46.The word"weary"means___.
A."to attract someone’s attention"B."to distract someone’s attention"
C."to make someone interested"D."to make someone very tired"
答案
B C C D
解析:
43.B.细节理解题.由第一段A good book may absorb our attention so completely that for the time being we forget our surroundings and even our identity可知一本好书可以使我们的注意力完全吸收,我们暂时忘记我们的环境,甚至我们的身份;故选B.
44.C.推理判断题.由第二段By turning the page we can dismiss them without any fear of hurting their feelings可知人们更喜欢书中的熟人因为他们不会抛弃;故选C.
45.C.细节理解题.由第二段第八句One of the most valuablegifts bestowed by books is experience.可知你可以从阅读好书中获得宝贵的经验;故选C.
46.D.猜测词义题.由两个分句的转折关系可知never weary应与bore反义,即weary与bore同义,都是"使人疲倦/厌烦"之意;故选D.
以上是关于From good reading we can derive pleasure的参考答案及解析。建议大家看完问题先作答、再查看答案哦!
华图试题检索系统(https://gd.huatu.com/zt/questionqy/)是服务于考公试卷题目解答、职业考试试题解析的专业找答案系统,千万题库供用户查询,针对不同场景需求,提供文字搜题方式,秒出解析答案,实现搜题最佳体验。
试题答案何处找,下方扫码见分晓!

华图题库旨在为考生提供高效的智能备考服务,全面覆盖公务员考试、事业单位、教师招聘、职业资格、医卫类、计算机类等领域,为您提供行政职业能力测验、公共基础知识、教育基础知识、职业能力倾向测验及综合应用能力等相关试题答案解析。拥有优质丰富的学习资料和备考全阶段的高效服务,助您不断前行!
你以为刷题就是不停的找题去做?NO,NO,NO!刷题也是有技巧的。高效地刷题,让你事半功倍。
点击下载华图在线APP体验更佳。关注广东华图教育微信gdhtgwy,政策问题实时答,考试信息不漏看。
特别说明:华图题库平台所收集的试题内容来源于互联网,仅供学习交流使用,不构成商业目的。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请与我们取得联系,我们将在第一时间处理,维护您的合法权益。
(编辑:广东华图)



