Few Americans remain in one position or one place
2021-07-25 22:12 广东人事考试网 来源:广东华图教育
Few Americans remain in one position or one place for a lifetime. They move from town to city to suburb, from high school to college in a different state, from a job in one region to a better job elsewhere, from the home where they raise their children to the home where they plan to live in retirement (退休). With each move they are forever making new friends, who become part of their new life at that time.
For many of them summer is a special time for forming new friendships. Today millions of Americans vacation abroad, and they go not only to see new sights but also with the hope of meeting new people. No one really expects a vacation trip to produce a close friend, but the beginning of a friendship is possible.
The word “friend ” can be applied to a wide range of relationships ---- to someone one has known for a few weeks in a new place, to a fellow worker, to a childhood playmate, to a man or woman, to a trusted confidant (知己).
小题1:. Many Americans move from place to place for the following reasons except .
A.going to college
B.getting a better job
C.finding a place to live in retirement
D.saving money
小题2:. Summer is a special time when many Americans .
A.enjoy the sunlightB.feel strange
C.travel to other countriesD.get a new job
小题3: When summer comes, many Americans .
A.hope to meet new people
B.expect to find some close friends
C.want to begin lasting friendships with new people
D.Both A and B
小题4: From the passage it can be seen that a “friend” can be .
A.a fellow workerB.a football teammate
C.a boy or a girlD.all of the above
小题5:. Which of the following is the topic sentence of Paragraph 2?
A.For many of us summer is a special time for forming new friendships.
B.Today millions of Americans vacation abroad.
C.No one really expects a vacation trip to produce a close friendship.
D.But surely the beginning of friendship is possible.
答案
小题1:D
小题2:C
小题3:A
小题4:D
小题5:A
解析:
试题分析:本文介绍了美国人的生活。美国人一生当中总是在搬迁,或者是因为上学的缘故,或者是因为工作的原因,还有的是因为退休后找个好地方养老。如今,很多美国人喜欢在夏天出国旅游,除了观光还希望能够开始一段友谊。
小题1:D细节理解题。根据文章第一段内容可知因为上学,工作或者是退休养老的原因,人们会到处搬家,D选项内容不是美国人不断搬家的原因,选D。
小题2:C细节理解题。文章第二段内容介绍了夏天是美国人到处旅游,结交新朋友的时候,数百万美国人都去国外度假,故答案选C。
小题3:A 细节理解题。根据文章第二段内容and they go not only to see new sights but also with the hope of meeting new people.可知选A。
小题4:D细节理解题。根据文章末段内容可知朋友的范畴很广泛,a fellow worker, to a childhood playmate, to a man or woman,都提及了,故答案选D。
小题5:A主旨大意题。文章第二段开头提出 For many of them summer is a special time for forming new friendships.,然后进一步介绍夏天是如何不同的,提到人们在夏天去国外旅游,结交新朋友,所以判断A选项内容是本段主题句。
日常生活类阅读的概念:
日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行等方面的活动。这一话题的选材主要针对人们日常的工作,生活以及学习情况。做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点。
以上是关于Few Americans remain in one position or one place的参考答案及解析。建议大家看完问题先作答、再查看答案哦!
华图试题检索系统(https://gd.huatu.com/zt/questionqy/)是服务于考公试卷题目解答、职业考试试题解析的专业找答案系统,千万题库供用户查询,针对不同场景需求,提供文字搜题方式,秒出解析答案,实现搜题最佳体验。
试题答案何处找,下方扫码见分晓!

华图题库旨在为考生提供高效的智能备考服务,全面覆盖公务员考试、事业单位、教师招聘、职业资格、医卫类、计算机类等领域,为您提供行政职业能力测验、公共基础知识、教育基础知识、职业能力倾向测验及综合应用能力等相关试题答案解析。拥有优质丰富的学习资料和备考全阶段的高效服务,助您不断前行!
你以为刷题就是不停的找题去做?NO,NO,NO!刷题也是有技巧的。高效地刷题,让你事半功倍。
点击下载华图在线APP体验更佳。关注广东华图教育微信gdhtgwy,政策问题实时答,考试信息不漏看。
特别说明:华图题库平台所收集的试题内容来源于互联网,仅供学习交流使用,不构成商业目的。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请与我们取得联系,我们将在第一时间处理,维护您的合法权益。
(编辑:广东华图)



