招考信息备考资料考试题库|面授课程网校课程微商城| 砖题库职位库文库直播|华图师资

  • 在线客服咨询
    广州 在线咨询
    深圳 在线咨询
    佛山 在线咨询
    珠海 在线咨询
    中山 在线咨询
    清远 在线咨询
    韶关 在线咨询
    东莞 在线咨询
    惠州 在线咨询
    汕头 在线咨询
    汕尾 在线咨询
    潮州 在线咨询
    揭阳 在线咨询
    梅州 在线咨询
    河源 在线咨询
    湛江 在线咨询
    肇庆 在线咨询
    江门 在线咨询
    阳江 在线咨询
    茂名 在线咨询
    云浮 在线咨询
    广东华图 在线咨询
  • 当前位置:广东人事考试网 > 题库 >

    阅读模式

    In earliest times, men considered lightning

    2021-07-25 17:39 广东人事考试网 来源:广东华图教育

    题目

    In earliest times, men considered lightning to be one of the great mysteries of nature. Some ancient people believed that lightning and thunder were the weapons of the gods.

    In reality, lightning is a flow of electricity formed high above the earth. A single flash of lightning 1.6 kilometres long has enough electricity to light one million light bulbs .

    The American scientist and statesman, Benjamin Franklin, was the first to show the connection between electricity and lightning in 1752. In the same year he also built the first lightning rod (避雷针). This device protects buildings from being damaged by lightning.

    Modern science has discovered that one stroke of lightning has a voltage (电压) of more than 15 million volts (伏特). A flash of lightning between a cloud and the earth may be as long as 13 kilometers, and travel at a speed of 30 million meters per second.

    Scientists judge that there are about 2,000 million flashes of lightning per year. Lightning hits the Empire State Building in New York City 30 to 48 times a year. In the United States alone it kills an average of one person every day.

    The safest place to be in case of an electrical storm is in a closed car. Outside, one should go to low ground and not get under tress. Also on,e should stay out of water and away from metal fences. Inside a house, people should avoid open doorways and windows and not touch wires or metal things.

    With lightning, it is better to be safe than sorry.

    小题1:People once thought lightning came from ________.

    A.the godsB.the earth

    C.the skyD.nature

    小题2:According to the passage what do you think all buildings need?

    A.Metal fences.B.Machines.

    C.Electricity.D.Lightning rods

    小题3:Lightning can travel ________.

    A.as quickly as waterB.not so quickly as electricity

    C.at very high speedD.at very low speed

    小题4:Which of the following is NOT true?

    A.In the U.S about one person per day dies from lightning.

    B.Swimming during a thunder storm is a good idea.

    C.The Empire State Building frequently gets hit by lightning.

    D.A closed car is the best place to be during an electrical storm.

      

    优质答案

    答案

    小题1:A

    小题2:D

    小题3:C

    小题4:B

      

    解析

    解析:

    小题1:细节题。由第一段Some ancient people believed that lightning and thunder were the weapons of the gods.一些古代的人认为雷声和闪电是诸神的武器。故选A

    小题2:细节题。第三段In the same year he also built the first lightning rod (避雷针). This device protects buildings from being damaged by lightning.美国科学家发明了避雷针,这种装置能够保护建筑物不被闪电损坏,因此,所有的建筑都需要避雷针。故选D

    小题3:细节题。第四段A flash of lightning between a cloud and the earth may be as long as 13 kilometers, and travel at a speed of 30 million meters per second.闪电能够以每秒3000万米的速度传播。可知,它的速度相当快。故选C

    小题4:细节题。第六段one should stay out of water and away from metal fences. 在雷雨交加的天气,人们也应该远离水和金属物。因此,在雷雨天气中,游泳时一个好主意是错误的。故选B

    点评:文章记叙了作者很喜欢去Harrow的那个游泳池玩,在那里可以故意去推一些孩子下水。一次作者将一个很杰出的运动员推下了水,引起了反感。作者从这件事中领悟到了以后要避免这样的事情再发生,以后做事要更慎重。文章题目并不难,理解好文意,再进行答题。

    知识点

    人物传记类阅读的定义

    人物传记类文章的文体特征:

    人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

      以上是关于In earliest times, men considered lightning的参考答案及解析。建议大家看完问题先作答、再查看答案哦!


      华图试题检索系统(https://gd.huatu.com/zt/questionqy/)是服务于考公试卷题目解答、职业考试试题解析的专业找答案系统,千万题库供用户查询,针对不同场景需求,提供文字搜题方式,秒出解析答案,实现搜题最佳体验。

    试题答案何处找,下方扫码见分晓!

    试题检索系统

      华图题库旨在为考生提供高效的智能备考服务,全面覆盖公务员考试、事业单位、教师招聘、职业资格、医卫类、计算机类等领域,为您提供行政职业能力测验、公共基础知识、教育基础知识、职业能力倾向测验及综合应用能力等相关试题答案解析。拥有优质丰富的学习资料和备考全阶段的高效服务,助您不断前行!

      你以为刷题就是不停的找题去做?NO,NO,NO!刷题也是有技巧的。高效地刷题,让你事半功倍。华图在线题库点击下载华图在线APP体验更佳。关注广东华图教育微信gdhtgwy,政策问题实时答,考试信息不漏看。


      特别说明:华图题库平台所收集的试题内容来源于互联网,仅供学习交流使用,不构成商业目的。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请与我们取得联系,我们将在第一时间处理,维护您的合法权益。

    (编辑:广东华图)

    广东华图官方微信 广东华图官方微信 微信号:gdhtgwy
    首页 咨询 课程
    首页 招考信息 网站地图 返回顶部
    京ICP备11028696号-11 京ICP证130150号 京公网安备11010802021470号