When friends come to visit us in the evening
2021-07-25 15:50 广东人事考试网 来源:广东华图教育
When friends come to visit us in the evening, they spend their time telling us they are in a hurry and looking at their watches. It isn’t that our friends are all very busy, it is just that we don’t have a television. People think that we are strange. “But what do you do in the evening?” they are always asking. The answer is very simple. My wife and I have something that we’re interested in. We certainly don’t spend our evenings looking at the walls. My wife enjoys cooking and painting and often goes to evening classes in foreign languages. This is very useful because we often go to other countries for our holidays. I collect stamps and I am always busy with my collection. Both of us enjoy listening to the music and playing cards together.
Sometimes there’s no electricity in the house. This does not worry us as we just light candles and go on with what we were doing before. Our friends are lost --- no television! So they don’t know what to do. On such evenings our house is very full because they all come to us. They all have a good time, Instead of sitting quietly in front of the television, everybody talks and plays games.
小题1:When they come to the writer’s house for a visit, the writer’s friends seem very _________.
A.busyB.happyC.friendlyD.strange
小题2: The writer doesn’t have a television because _______________.
A.he and his wife don’t know what to do when there is no electricity.
B.he is used to (习惯于) the quiet and lonely life.
C.he is not rich enough to buy a television.
D.he and his wife enjoy spending evening in their own ways.
小题3:From the writer’s words we know that he and his wife are interested in one thing, what is this?
A.Staying at home alone.B.Traveling.
C.Learning foreign languages.D.Watching people play games.
小题4:When there is a power cut (停电) at night, the writer __________.
A.has to go out for candles.B.only sits quietly in the house.
C.will have many visitors.D.has to go to a night school.
小题5:In this passage the writer tries to tell us that ______________.
A.life is enjoyable with many friends.
B.television is useful to everyone.
C.electricity is important to everyday life.
D.it is important to have something we’re interested in.
答案
小题1:A
小题2:D
小题3:B
小题4:C
小题5:D
试题分析:
这篇文章主要告诉我们有自己感兴趣的事情可做是非常重要的,并举例说明作者夫妻俩晚上不看电视而做自己感兴趣的事情。
小题1:细节理解题。根据第一段第一行they spend their time telling us they are in a hurry and looking at their watches. 可知他们告诉我们他们很着急并不停地看表可知他们看起来似乎很忙,故想A。
小题2:细节理解题。根据第一段第四行My wife and I have something that we’re interested in.我和我妻子都有一些感兴趣的事情做,接着下面举了一些例子,由此可知他们不看电视是因为他们用自己的方式度过晚上的生活。故选D。
小题3:细节理解题。根据第一段第六行This is very useful because we often go to other countries for our holidays.这是非常有用的因为我们经常去国外度假可知作者和妻子共同感兴趣的一件事情是旅游,故选B.
小题4:细节理解题。根据第二段第三行On such evenings our house is very full because they all come to us.在这样的晚上我们家总是满满的因为他们都来我家可知在停电的晚上作者总有许多来客,故选C。
小题5:主旨大意题。结合整篇文章可知作者主要告诉我们我们有感兴趣的事情要做事非常重要的。故选D。
知识点
科普类的阅读:
科普类的阅读理解包含介绍科学知识、社会知识的短文。阅读这类短文时,要以事实为中心进行思考,抓住事物的特征、用途、相互关系等。
如果是介绍社会现象的文章,要掌握所谈现象的内涵。
以上是关于When friends come to visit us in the evening的参考答案及解析。建议大家看完问题先作答、再查看答案哦!
华图试题检索系统(https://gd.huatu.com/zt/questionqy/)是服务于考公试卷题目解答、职业考试试题解析的专业找答案系统,千万题库供用户查询,针对不同场景需求,提供文字搜题方式,秒出解析答案,实现搜题最佳体验。
试题答案何处找,下方扫码见分晓!

华图题库旨在为考生提供高效的智能备考服务,全面覆盖公务员考试、事业单位、教师招聘、职业资格、医卫类、计算机类等领域,为您提供行政职业能力测验、公共基础知识、教育基础知识、职业能力倾向测验及综合应用能力等相关试题答案解析。拥有优质丰富的学习资料和备考全阶段的高效服务,助您不断前行!
你以为刷题就是不停的找题去做?NO,NO,NO!刷题也是有技巧的。高效地刷题,让你事半功倍。
点击下载华图在线APP体验更佳。关注广东华图教育微信gdhtgwy,政策问题实时答,考试信息不漏看。
特别说明:华图题库平台所收集的试题内容来源于互联网,仅供学习交流使用,不构成商业目的。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请与我们取得联系,我们将在第一时间处理,维护您的合法权益。
(编辑:广东华图)



