招考信息备考资料考试题库|面授课程网校课程微商城| 砖题库职位库文库直播|华图师资

  • 在线客服咨询
    广州 在线咨询
    深圳 在线咨询
    佛山 在线咨询
    珠海 在线咨询
    中山 在线咨询
    清远 在线咨询
    韶关 在线咨询
    东莞 在线咨询
    惠州 在线咨询
    汕头 在线咨询
    汕尾 在线咨询
    潮州 在线咨询
    揭阳 在线咨询
    梅州 在线咨询
    河源 在线咨询
    湛江 在线咨询
    肇庆 在线咨询
    江门 在线咨询
    阳江 在线咨询
    茂名 在线咨询
    云浮 在线咨询
    广东华图 在线咨询
  • 当前位置:广东人事考试网 > 题库 >

    阅读模式

    A device that stops drivers from falling

    2021-07-25 06:09 广东人事考试网 来源:广东华图教育

    题目

    A device that stops drivers from falling asleep at the wheel is about to undergo(接受) testing at Department of Transport laboratories and could go on sale within 12 months.

    The system, called driver Alert, aims to reduce deadly road accidents by 20%--40% that are caused by tiredness. Airline pilots can also use it to reduce the 30% of all pilot-error accidents that are related to fatigue(疲劳).

    Driver Alert is based on a computerized wristband. The device, worn by drivers or pilots gives out a sound about every four minutes during a car journey. After each sound the driver must respond by squeezing the steering wheel(方向盘). A sensor in the wristband detects this pressing action and measures the time between the sound and the driver’s response.

    Tiredness is directly related to a driver’s response time. Usually, a watchful driver would take about 400 milliseconds to respond, but once that falls to more than 500 milliseconds, it suggests that the driver is getting sleepy.

    In such cases the device gives out more regular and louder sounds, showing that the driver should open a window or stop for a rest. If the driver’s response continues to slow down, the sounds become more frequent until a nonstop alarm warns that the driver must stop as soon as possible.

    The device has been delivered to the department’s laboratories for testing. If these tests, scheduled for six months’ time, are successful, the makers will bring the product to market within about a year.

    小题1:How should a driver respond to the sounds from Driver Alert?

    A.By sounding a warning.

    B.By touching the wristband.

    C.By checking the driving time.

    D.By pressing the steering wheel.

    小题2:We can learn from the text that the driver needs to stop for a break when his response time is ________

    A.about 400 millisecondsB.below 500 milliseconds

    C.over 500 millisecondsD.about 4 minutes

    小题3:When the driver gets sleepy while driving, Driver Alert ______.

    A.moves more regularly

    B.stops working properly

    C.opens the window for the driver

    D.sounds more frequently and loudly

    小题4:According to the text, Driver Alert ______.

    A.aims to reduce tiredness-related accidents

    B.has gone through testing at laboratories

    C.aims to prevent drivers from sleeping

    D.has been on sale for 12 months

      

    优质答案

    答案

    小题1:D

    小题2:C

    小题3:D

    小题4:A

    试题分析:

    在本文中作者介绍了一种新发明的、叫driver Alert的汽车装置,这种装置每四分钟发出一次声音,司机要通过按压方向盘来对此回应,以表明司机没有困倦,如果反应超过标准的时间,则说明司机疲劳驾驶,需要停车休息。这种装置目前正处于试验阶段,据说能减少20%--40%因疲劳而造成的意外。

    小题1:D细节理解题。根据文章第三段After each sound the driver must respond by squeezing the steering wheel(方向盘).可知司机听到Driver Alert所发出的声音时要按压方向盘,答案选D。

    小题2:C细节理解题。根据文章第四段a watchful driver would take about 400 milliseconds to respond, but once that falls to more than 500 milliseconds, it suggests that the driver is getting sleepy.可知司机需要休息的反应时间为500毫秒以上,答案选C。

    小题3:D细节理解题。从文章四、五段内容可知如果司机对Driver Alert 的声音反应不及时,就表明司机困倦了,在这种情况下这种装置就会发生均匀的、很大的声音以提醒司机,(In such cases the device gives out more regular and louder sounds), 故D选项内容正确。

    小题4:A细节理解题。根据文章第二段The system, called driver Alert, aims to reduce deadly road accidents by 20%--40% that are caused by tiredness.可知这项装置的目的在于提醒司机,以减少因疲劳驾驶而发生的意外,答案选A。

    考点名称:科教类阅读

    科教类阅读的概念:

    科教类阅读主要考查考生对书面语篇的整体领悟能力和接受及处理具体信息的能力。试题的取材,密切联系当前我国和世界经济、科技等方面的变化,有关数据的来源真实可信。

    解析

      以上是关于A device that stops drivers from falling的参考答案及解析。建议大家看完问题先作答、再查看答案哦!


      华图试题检索系统(https://gd.huatu.com/zt/questionqy/)是服务于考公试卷题目解答、职业考试试题解析的专业找答案系统,千万题库供用户查询,针对不同场景需求,提供文字搜题方式,秒出解析答案,实现搜题最佳体验。

    试题答案何处找,下方扫码见分晓!

    试题检索系统

      华图题库旨在为考生提供高效的智能备考服务,全面覆盖公务员考试、事业单位、教师招聘、职业资格、医卫类、计算机类等领域,为您提供行政职业能力测验、公共基础知识、教育基础知识、职业能力倾向测验及综合应用能力等相关试题答案解析。拥有优质丰富的学习资料和备考全阶段的高效服务,助您不断前行!

      你以为刷题就是不停的找题去做?NO,NO,NO!刷题也是有技巧的。高效地刷题,让你事半功倍。华图在线题库点击下载华图在线APP体验更佳。关注广东华图教育微信gdhtgwy,政策问题实时答,考试信息不漏看。


      特别说明:华图题库平台所收集的试题内容来源于互联网,仅供学习交流使用,不构成商业目的。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请与我们取得联系,我们将在第一时间处理,维护您的合法权益。

    (编辑:广东华图)

    广东华图官方微信 广东华图官方微信 微信号:gdhtgwy
    首页 咨询 课程
    首页 招考信息 网站地图 返回顶部
    京ICP备11028696号-11 京ICP证130150号 京公网安备11010802021470号