From Monday until Friday most people are
2021-07-24 12:59 广东人事考试网 来源:广东华图教育
From Monday until Friday most people are busy working or studying, but in the evenings and on weekends they are free to relax and enjoy themselves. Some watch TV or go to the movies; others take part in sports. It depends on individual interest. There are many different ways to spend our spare time.
Almost everyone has some kind of hobby. It may be anything from collecting stamps to making model airplanes. Some hobbies are very expensive, but others don’t cost anything at all. Some collections are worth a lot of money; others are valuable only to their owners.
I know a man who has a coin collection worth several thousand dollars. A short time ago he bought a rare fifty-cent piece worth $250!He was very happy about his purchase (buying) and thought the price was reasonable. On the other hand, my youngest brother collects matchboxes. He has almost 600 of them but I doubt if they are worth any money. However, to my brother they are extremely valuable. Nothing makes him happier than to find a new matchbox for his collection.
That’s what a hobby means, I guess. It is something we like to do in our spare time simply for the fun of it. The value in dollars is not important, but the pleasure it gives us is.
小题1:The word “individual” in the first paragraph most probably means .
A.differentB.strangeC.secretD.one’s own
小题2:According to the passage, most people are from Monday until Friday.
A.free to relax and enjoy themselvesB.busy working or studying
C.free to take part in sports gamesD.busy watching TV and going to the cinema
小题3:Something that one enjoys doing in one’s spare time is a .
A.jobB.pleasureC.hobbyD.contribution
小题4:In the writer’s opinion, .
A.all hobbies are very expensiveB.some hobbies don’t cost anything
C.hobbies are worthlessD.hobbies are valuable to everybody
答案
小题1:D
小题1:B
小题1:C
小题1:B
解析:
小题1:猜词题:根据上文不同的人有不同的兴趣,所以是根据个人的兴趣爱好。选D
小题1:推理题:从第一段的句子:From Monday until Friday most people are busy working or studying,可知人们从星期一到星期五在工作或学习。选B
小题1:细节题:从文章最后一段的句子:That’s what a hobby means, I guess. It is something we like to do in our spare time simply for the fun of it.可知答案是C
小题1:细节题:从第二段的句子:but others don’t cost anything at all. 可知答案B。
考点名称:人物传记类阅读
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
以上是关于From Monday until Friday most people are的参考答案及解析。建议大家看完问题先作答、再查看答案哦!
华图试题检索系统(https://gd.huatu.com/zt/questionqy/)是服务于考公试卷题目解答、职业考试试题解析的专业找答案系统,千万题库供用户查询,针对不同场景需求,提供文字搜题方式,秒出解析答案,实现搜题最佳体验。
试题答案何处找,下方扫码见分晓!

华图题库旨在为考生提供高效的智能备考服务,全面覆盖公务员考试、事业单位、教师招聘、职业资格、医卫类、计算机类等领域,为您提供行政职业能力测验、公共基础知识、教育基础知识、职业能力倾向测验及综合应用能力等相关试题答案解析。拥有优质丰富的学习资料和备考全阶段的高效服务,助您不断前行!
你以为刷题就是不停的找题去做?NO,NO,NO!刷题也是有技巧的。高效地刷题,让你事半功倍。
点击下载华图在线APP体验更佳。关注广东华图教育微信gdhtgwy,政策问题实时答,考试信息不漏看。
特别说明:华图题库平台所收集的试题内容来源于互联网,仅供学习交流使用,不构成商业目的。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请与我们取得联系,我们将在第一时间处理,维护您的合法权益。
(编辑:广东华图)



