招考信息备考资料考试题库|面授课程网校课程微商城| 砖题库职位库文库直播|华图师资

  • 在线客服咨询
    广州 在线咨询
    深圳 在线咨询
    佛山 在线咨询
    珠海 在线咨询
    中山 在线咨询
    清远 在线咨询
    韶关 在线咨询
    东莞 在线咨询
    惠州 在线咨询
    汕头 在线咨询
    汕尾 在线咨询
    潮州 在线咨询
    揭阳 在线咨询
    梅州 在线咨询
    河源 在线咨询
    湛江 在线咨询
    肇庆 在线咨询
    江门 在线咨询
    阳江 在线咨询
    茂名 在线咨询
    云浮 在线咨询
    广东华图 在线咨询
  • 当前位置:广东人事考试网 > 题库 >

    阅读模式

    Britain almost more than any other country in the

    2021-07-24 04:26 广东人事考试网 来源:广东华图教育

    题目

    Britain almost more than any other country in the world must seriously face the problem of building upwards, that is to say of accommodating(居住) a considerable proportion of its population in high blocks of flats. It is said that the Englishman objects to this type of existence, but if the case is such, he does in fact differ from the inhabitants of most countries of the world today. In the past our own blocks or flats have been associated with(把……同……联系起来) the lower-income groups and they have lacked the obvious provisions, such as central heating, constant hot water supply, electrically operated lifts from top to bottom, and so on, as well as such details, important notwithstanding(然而), as easy facilities for disposal(处理) of dust and rubbish and storage places for baby carriages on the ground floor, playgrounds for children on the top of the buildings, and drying grounds for washing. It is likely that the dispute regarding flats versus individual houses will continue to rage(风行) on for a long time as far as Britain is concerned, and it is unfortunate that there should be hot feelings on both sides whenever this subject is raised. Those who oppose the building of flats base their case primarily on the assumption that everyone prefers individual home and garden and on the high cost per unit of accommodation. The latter ignores the higher cost of providing full services to a scattered(分散)community and the cost in both money and time of the journey to work for the suburban resident.

    1. We can infer from the passage that ____.

    A. English people, differently from most people in other countries, dislike

    living in flats

    B. people in most countries of the world today are not opposed to living in flats

    C. people in Britain are forced to move into high blocks of flats

    D. modern flats still fail to provide the necessary facilities for living

    2. What is said about the blocks of flats built in the past in Britain?_____

    A. They were mostly inhabited by people who did not earn much.

    B. They were usually not large enough to accommodate big families.

    C. They were sold to people before necessary facilities were installed.

    D. They provided playgrounds for children on the top of the buildings.

    3. Some people oppose the building of flats because ____.

    A. this living expenses for each individual family are higher

    B. it involves higher cost compared with the building of houses

    C. they believe that people like to live in houses with gardens

    D. the disposal of rubbish remains a problem for those who lives in flats

    4. The author mentions that people who live in suburban houses ____.

    A. do not have access to easy facilities because they live away from the city

    B. have to pay a lot of money to employ people to do service work

    C. take longer time to know each other because they are a scattered community

    D. have to spend money and time going to work every day

      

    优质答案

    答案

    1-4BACD

    考点名称:历史文化类阅读

    什么是历史文化类阅读:

    本类题型常用的方式是夹叙夹议。叙述的目的是为了议,所以要把握其议才是主要方面。阅读这类文章,先弄清其引入的话题,再弄清里面人物对其不同的看法,然后理解作者本身对话题的观点看法或思考。

    历史文化类阅读技巧:

    【题型说明】历史文化类阅读理解文章属高考常选材料之一。这类文章常涉及历史、文化、法制、宗教等方面的文学艺术、发明创造、文化遗产保护、宗教与文化、风俗与习惯、道德与法制、中外文学名著节选、等等。这类材料的命题点往往落在主旨大意题、事实细节题上。

    【答题方法】在做这类阅读理解题时,我们应注意以下几个方面:

    1、采用先题后文:先读题目,再带着问题读文章。这类阅读理解文章相对来说事实细节题稍多一点,如果带着问题读文章,有利于我们抓细节。

    2、先做细节题。因为做完了局部性的事实细节题后,自然会加深我们对文章的理解,这样更有利于做主旨大意题。

    3、重点敲定主旨题。主旨大意题提问的形式主要有两大类:一类是Main idea型;一类是Topic或Title型。

    在解答这类试题时应注意以下几点:

    a.读首句抓大意。

    文化教育类阅读理解文章多采用说明文、议论文体裁,而这类文章大都采用文章段落的中心,即主题句在文章开头。因此,要寻找这类文章的主旨大意就需要研究文章的首句。

    b.读尾句抓大意。

    有时这类文章的主题句安排在文章的结尾,作为对全篇的总结。

    c.读首段抓大意。

    有些文章或段落的开头和结尾部分都有主题句。这种结构是为了突出主题思想而使用两次点题的写作方法。这两个主题句在句子结构和用词上有所不同,而且在内容上前句和后句也不重复。

    d.从段落中抓大意。

    有些文章或段落的主题句在文章中,这种文章或段落往往以一句话或几句话引出要表达的主题,在主题句出现后,再举例子陈述细节或继续论证。

    e.归纳要点抓大意。

    有些文章或段落无明显的主题句,只是暗示性地体现主题。这就要求同学们在阅读过程中根据文中所叙述的事实或线索来概括总结主旨大意。

    解析

      以上是关于Britain almost more than any other country in the的参考答案及解析。建议大家看完问题先作答、再查看答案哦!


      华图试题检索系统(https://gd.huatu.com/zt/questionqy/)是服务于考公试卷题目解答、职业考试试题解析的专业找答案系统,千万题库供用户查询,针对不同场景需求,提供文字搜题方式,秒出解析答案,实现搜题最佳体验。

    试题答案何处找,下方扫码见分晓!

    试题检索系统

      华图题库旨在为考生提供高效的智能备考服务,全面覆盖公务员考试、事业单位、教师招聘、职业资格、医卫类、计算机类等领域,为您提供行政职业能力测验、公共基础知识、教育基础知识、职业能力倾向测验及综合应用能力等相关试题答案解析。拥有优质丰富的学习资料和备考全阶段的高效服务,助您不断前行!

      你以为刷题就是不停的找题去做?NO,NO,NO!刷题也是有技巧的。高效地刷题,让你事半功倍。华图在线题库点击下载华图在线APP体验更佳。关注广东华图教育微信gdhtgwy,政策问题实时答,考试信息不漏看。


      特别说明:华图题库平台所收集的试题内容来源于互联网,仅供学习交流使用,不构成商业目的。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请与我们取得联系,我们将在第一时间处理,维护您的合法权益。

    (编辑:广东华图)

    广东华图官方微信 广东华图官方微信 微信号:gdhtgwy
    首页 咨询 课程
    首页 招考信息 网站地图 返回顶部
    京ICP备11028696号-11 京ICP证130150号 京公网安备11010802021470号