招考信息备考资料考试题库|面授课程网校课程微商城| 砖题库职位库文库直播|华图师资

  • 在线客服咨询
    广州 在线咨询
    深圳 在线咨询
    佛山 在线咨询
    珠海 在线咨询
    中山 在线咨询
    清远 在线咨询
    韶关 在线咨询
    东莞 在线咨询
    惠州 在线咨询
    汕头 在线咨询
    汕尾 在线咨询
    潮州 在线咨询
    揭阳 在线咨询
    梅州 在线咨询
    河源 在线咨询
    湛江 在线咨询
    肇庆 在线咨询
    江门 在线咨询
    阳江 在线咨询
    茂名 在线咨询
    云浮 在线咨询
    广东华图 在线咨询
  • 当前位置:广东人事考试网 > 题库 >

    阅读模式

    Most shoplifters agree that the January

    2021-07-24 00:14 广东人事考试网 来源:广东华图教育

    题目

    阅读理解。

    Most shoplifters (商店扒手) agree that the January sales offer wonderful opportunities for the hard-working thieves. With the shops so crowded and the staff so busy, it does not require any extraordinary talent to help you to take one or two little things and escape unnoticed. It is known, in the business, as "hoisting".

    But now the hoisting game is not what it used to be. Even at the height of the sales, shoplifters today never know if they are being watched by one of those evil little balls that hang from the ceilings of so many department stores above the most desirable goods.

    As if that was not trouble enough for them, they can now be filmed at work and obliged to attend a showing of their performance in court.

    Selfridges was the first big London store to install (安装) closed-circuit videotape equipment to watch its sales floors. In October, last year, the store won its first court case for shoplifting using an evidence - a videotape clearly showing a couple stealing dresses. It was an important test case which encouraged other stores to install similar equipment.

    When the balls, called sputniks, first make an appearance in shops, it was widely believed that their only function was to frighten shoplifters. Their somewhat ridiculous (古怪的) appearances, the curious holes and red lights going on and off, certainly make the theory believable.

    It did not take long, however, for serious shoplifters to start showing suitable respect. Soon after the equipment was in operation at Selfridges, store detective Brian Chadwick was sitting in the control room watching a woman secretly putting bottles of perfume into her bag.

    "As she turned to go," Chadwick recalled, "she suddenly looked up at the sputnik and stopped. She could not possibly have seen that the camera was trained on (对准) her because it is completely hidden, but she must have had a feeling that someone was looking at her."

    "For a moment she paused, but then she returned to counter and started putting everything back. When she had finished, she opened her bag towards the camera to show it was empty and hurried out of the store."

    1. January is a good month for shoplifters because ______.

    A. thieves have much previous experience then

    B. they don’t need to wait for staff to serve them

    C. there are always so many people in the stores

    D. January sales offer them wonderful chances

    2. The sputniks hanging from the ceiling are intended ______.

    A. to watch the most desirable goods

    B. to make films that can be used as evidence

    C. to frighten shoplifters by their appearance

    D. to be used as evidence against shoplifters

    3. The case last October was important because ______.

    A. the evidence supplied was accepted by court

    B. the equipment could frighten shoplifters

    C. the other shops began to copy the method

    D. the store got all the stolen dresses back

    4. The woman stealing perfume ______.

    A. was frightened by the shape of the sputnik

    B. guessed the sputnik was aiming at her

    C. saw the detective sitting in the control room

    D. found the camera was busy filming her

    5. The woman’s action before leaving the store shows that she ______.

    A. decided she didn’t want anything stolen

    B. was sorry for what she had done

    C. would never do any stealing in this store

    D. was afraid she would be arrested

      

    优质答案

    答案:

    1-5: CBABD

      

    解析

    解析:

    考点名称:日常生活类阅读

    日常生活类阅读的概念:

    日常生活这一话题主要涉及人们衣食住行等方面的活动。这一话题的选材主要针对人们日常的工作,生活以及学习情况。做这一类题时,最主要的是要把握好人物的活动内容,时间和地点。

    日常生活类阅读题答题技巧:

    【题型说明】

    该类文章内容涉及到人们的言谈举止、生活习惯、饮食起居、服饰仪表、恋爱婚姻、消遣娱乐、节日起源、家庭生活等。文章篇幅短小,追根溯源,探索各项风俗的历史渊源,内容有趣。命题也以送分题为主,如事实细节题、语义转换题、词义猜测题和简单推理判断题等。虽然这类文章读起来感觉轻松,试题做起来比较顺手,但绝不能掉以轻心。因为稍不留神,就会丢分。

    【备考提醒】

    为了保证较高准确率,建议同学们做好以下几点:

    1、保持正常的考试心态。笔者在教学中发现,越是容易的试题,同学们越是容易失分。为什么呢?因为在这种情况下,同学们极易产生麻痹思想,认为题目好做,就不引起高度重视,于是思维不发散、不周密。而命题人就是利用同学们的这一弱点,设计陷阱题。所以,无论试题难易与否,我们都要保持正常的考试心态。试题容易,不欣喜;试题难,不悲观。

    2、根据前面讲到的方法,认认真真、细细心心做好事实细节题。

    3、做好语义转换题。这类题是根据英语中一词多义和某些词语在文中能表达一定的修辞意义的原则而设计的。要求同学们解释某生词的含义,确定多义词或短语在文中的意思,确认文中的某个代词所指代的对象,或者对英语中特有的表达、格言、谚语进行解释。这种题要求同学们一定要根据上下文猜测词义或理解句子,切不可望文生义。

    4、做好简单推理判断题。简单推理判断题要以表面文字为前提,以具体事实为依据进行推理,做出判断。这种推理方式比较直接,只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论。

      以上是关于Most shoplifters agree that the January的参考答案及解析。建议大家看完问题先作答、再查看答案哦!


      华图试题检索系统(https://gd.huatu.com/zt/questionqy/)是服务于考公试卷题目解答、职业考试试题解析的专业找答案系统,千万题库供用户查询,针对不同场景需求,提供文字搜题方式,秒出解析答案,实现搜题最佳体验。

    试题答案何处找,下方扫码见分晓!

    试题检索系统

      华图题库旨在为考生提供高效的智能备考服务,全面覆盖公务员考试、事业单位、教师招聘、职业资格、医卫类、计算机类等领域,为您提供行政职业能力测验、公共基础知识、教育基础知识、职业能力倾向测验及综合应用能力等相关试题答案解析。拥有优质丰富的学习资料和备考全阶段的高效服务,助您不断前行!

      你以为刷题就是不停的找题去做?NO,NO,NO!刷题也是有技巧的。高效地刷题,让你事半功倍。华图在线题库点击下载华图在线APP体验更佳。关注广东华图教育微信gdhtgwy,政策问题实时答,考试信息不漏看。


      特别说明:华图题库平台所收集的试题内容来源于互联网,仅供学习交流使用,不构成商业目的。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请与我们取得联系,我们将在第一时间处理,维护您的合法权益。

    (编辑:广东华图)

    广东华图官方微信 广东华图官方微信 微信号:gdhtgwy
    首页 咨询 课程
    首页 招考信息 网站地图 返回顶部
    京ICP备11028696号-11 京ICP证130150号 京公网安备11010802021470号