招考信息备考资料考试题库|面授课程网校课程微商城| 砖题库职位库文库直播|华图师资

  • 在线客服咨询
    广州 在线咨询
    深圳 在线咨询
    佛山 在线咨询
    珠海 在线咨询
    中山 在线咨询
    清远 在线咨询
    韶关 在线咨询
    东莞 在线咨询
    惠州 在线咨询
    汕头 在线咨询
    汕尾 在线咨询
    潮州 在线咨询
    揭阳 在线咨询
    梅州 在线咨询
    河源 在线咨询
    湛江 在线咨询
    肇庆 在线咨询
    江门 在线咨询
    阳江 在线咨询
    茂名 在线咨询
    云浮 在线咨询
    广东华图 在线咨询
  • 当前位置:广东人事考试网 > 题库 >

    阅读模式

    When I was 18 years old, one morning

    2021-07-23 22:48 广东人事考试网 来源:广东华图教育

    题目
    完形填空。
         When I was 18 years old, one morning, my father told me to drive him into a town, about 40 miles away.
    I had just learned to  1 , so I agreed with pleasure. When we came to the town, something was wrong with
    the car. Then I took the car to a nearby garage to have it  2  and promised to pick Dad up at 4 pm. Because
    I had a few hours to spend, I decided to go to the  3 . However I became  4   interested in the film that I
    forgot the time. When the last film finished, it was 6 o’clock.
          I was afraid Dad would be  5  and never let me drive again, so I drove back quickly to meet Dad and
    made an excuse (借口)  6  my being late. I’ll never forget the cry he gave me: "I’m disappointed that I feel
    you have to tell a lie to me, Jack. I’m angry, not with  7  but with myself. I have failed  8  I’ve brought up a
    son who can not even tell the truth to his own father. I’m going to walk home now and think seriously
    about  9  I have done wrong all these years."
         Dad began  10  along the road. I begged (乞求) all the way, telling him how I drove behind him for 40
    miles, at a speed of  5 miles an hour. It was the most unforgettable lesson. I have never told a lie to him ever
    since.
    (     )1. A. drive   
    (     )2. A. made   
    (     )3. A. concert  
    (     )4. A. very   
    (     )5. A. excited  
    (     )6. A. at    
    (     )7. A. me    
    (     )8. A. so    
    (     )9. A. where   
    (     )10. A. running
    B. work   
    B. repaired
    B. bookstore
    B. too    
    B. angry   
    B. to    
    B. it    
    B. because  
    B. when   
    B. driving  
    C. live    
    C. waited   
    C. shop    
    C. so      
    C. disappointed
    C. for      
    C. you      
    C. after    
    C. why      
    C. crying   
    D. travel 
    D. parked 
    D. cinema 
    D. fairly 
    D. sad    
    D. with   
    D. him    
    D. before 
    D. how                                       
    D. walking

      

    优质答案

    答案:

    1-5 ABDCB 6-10 CCBAD

      

    解析

    解析:

    考点名称:故事类阅读

    故事类阅读:

    文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。

    命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。

    阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解。

    故事类阅读注意:

    初中生接触到的阅读材料大都是故事类。

    阅读故事类的材料,应该抓住人物线索、地点线索、时间线索和情节发展线索。

    特别注意的是,以上线索往往是并存的。因为情节的发展总是涉及到人物的变化、时间的推移、场景的变换等。

    而阅读材料后的阅读理解往往会围绕这些内容设计一些事实类的理解题。

    凡事实类的理解题都可以从阅读材料的表层文字中找到答案。

    在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题。在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.

      以上是关于When I was 18 years old, one morning的参考答案及解析。建议大家看完问题先作答、再查看答案哦!


      华图试题检索系统(https://gd.huatu.com/zt/questionqy/)是服务于考公试卷题目解答、职业考试试题解析的专业找答案系统,千万题库供用户查询,针对不同场景需求,提供文字搜题方式,秒出解析答案,实现搜题最佳体验。

    试题答案何处找,下方扫码见分晓!

    试题检索系统

      华图题库旨在为考生提供高效的智能备考服务,全面覆盖公务员考试、事业单位、教师招聘、职业资格、医卫类、计算机类等领域,为您提供行政职业能力测验、公共基础知识、教育基础知识、职业能力倾向测验及综合应用能力等相关试题答案解析。拥有优质丰富的学习资料和备考全阶段的高效服务,助您不断前行!

      你以为刷题就是不停的找题去做?NO,NO,NO!刷题也是有技巧的。高效地刷题,让你事半功倍。华图在线题库点击下载华图在线APP体验更佳。关注广东华图教育微信gdhtgwy,政策问题实时答,考试信息不漏看。


      特别说明:华图题库平台所收集的试题内容来源于互联网,仅供学习交流使用,不构成商业目的。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请与我们取得联系,我们将在第一时间处理,维护您的合法权益。

    (编辑:广东华图)

    广东华图官方微信 广东华图官方微信 微信号:gdhtgwy
    首页 咨询 课程
    首页 招考信息 网站地图 返回顶部
    京ICP备11028696号-11 京ICP证130150号 京公网安备11010802021470号