招考信息备考资料考试题库|面授课程网校课程微商城| 砖题库职位库文库直播|华图师资

  • 在线客服咨询
    广州 在线咨询
    深圳 在线咨询
    佛山 在线咨询
    珠海 在线咨询
    中山 在线咨询
    清远 在线咨询
    韶关 在线咨询
    东莞 在线咨询
    惠州 在线咨询
    汕头 在线咨询
    汕尾 在线咨询
    潮州 在线咨询
    揭阳 在线咨询
    梅州 在线咨询
    河源 在线咨询
    湛江 在线咨询
    肇庆 在线咨询
    江门 在线咨询
    阳江 在线咨询
    茂名 在线咨询
    云浮 在线咨询
    广东华图 在线咨询
  • 当前位置:广东人事考试网 > 题库 >

    阅读模式

    Let children learn to judge their own work

    2021-07-23 13:51 广东人事考试网 来源:广东华图教育

    题目

    Let children learn to judge their own work. A child learning to talk does not learn by being corrected all the time: if corrected too much,he will stop talking.He notices a thousand times a day the difference between the language he uses and the language those around him use.Bit by bit,he makes the necessary changes to make his language like other people’s.In the same way,children learning to do all the other things:they learn to do without being taught to walk,run,climb,whistle,ride a bicycle,compare their own performances with those of more skilled people,and slowly make the needed changes.But in school we never give a child a chance to find out his mistakes and correct them for himself.We do it all for him.We act as if we thought that he would never notice a mistake unless it was pointed out to him,or correct it unless he was made to.Let him work out,with the help of other children if he wants it,what this word says,what the answer is to that problem,whether this is a good way of saying or doing this or not.

    If it is a matter of right answer,as it may be in mathematics or science,give him the answer book.Let him correct his own papers.Why should we teachers waste time on such routine(常规)work?Our job should be to help the child when he tells us that he can’t find the way to get the right answer.Let the children learn what all educated persons must some day learn,how to measure their own understanding,and how to know what they know or do not know.

    小题1:According to the passage,the best way for children to learn things is by ________.

    A.listening to skilled people’s advice

    B.asking older people many questions

    C.making mistakes and having them corrected

    D.doing what other people do

    小题2:Which of the following does the writer think teachers should NOT do?

    A.Give children correct answers.

    B.Allow children to make mistakes.

    C.Point out children’s mistakes to them.

    D.Let children mark their own work.

    小题3:According to the writer,teachers in school should ________.

    A.allow children to learn from each other

    B.point out children’s mistakes whenever found

    C.give children more book knowledge

    D.correct children’s mistakes as soon as possible

    小题4:The passage suggests that learning to speak and learning to ride a bicycle are ________.

    A.different from learning other skills

    B.the same as learning skills

    C.more important than other skills

    D.not really important skills

      

    优质答案

    答案

    小题1:D

    小题2:C

    小题3:A

    小题4:B

      

    解析

    解析:

    试题分析:本篇文章讲述了小孩子的学习能力。孩子们都是通过犯错,然后观察自己所说的句子和别人有什么不同,然后纠正错误,学会正确的句子来学说话的。同样,孩子们也通过这样的方式来学习其他的事情。但是在学校我们的老师却没有给学生这样的学习机会,他们指出学生的失误却从不让学生自己找出错误。对于老师来讲,应该让学生们相互配合来自己思考学习中的问题。

    小题1:细节理解题。句意;根据这个文章,对于孩子来说最好的学东西的方法是什么。根据:He notices a thousand times a day the difference between the language he uses and the language those around him use.Bit by bit,he makes the necessary changes to make his language like other people’s.In the same way,children learning to do all the other things:小孩子注意到他所使用的语言和他周围的语言的不同。一点一点的,他做出必要的调整让自己的语言和周围人的相似。用同样的方式,小孩子学习所有其他的事情。故选D。

    小题2:细节理解题。句意:下面那一项作者认为老师不应该做。根据:Let him correct his own papers.让他改正自己的卷子。可知,作者的观点是让学生自己发现错误。故选C。

    小题3:细节理解题。句意:根据作者所写,老师应该怎样做。根据:Let him work out,with the help of other children if he wants it,what this word says,what the answer is to that problem,whether this is a good way of saying or doing this or not.让孩子在其他孩子的帮助下算出是否需要它,这个题的答案是什么呢这样说或这样做到底对不对。故选A。

    小题4:细节理解题。句意:这篇文章显示学习去说,学着骑自行车是怎样的。根据:Bit by bit,he makes the necessary changes to make his language like other people’s.In the same way,children learning to do all the other things:they learn to do without being taught to walk,run,climb,whistle,ride a bicycle,孩子一点点学习说话,同样的,孩子们也能学习其他的事情,他们不需要教就能学会走路,跑步,爬,骑自行车,故选B。说话,骑自行车是一样的学习技能。

      以上是关于Let children learn to judge their own work的参考答案及解析。建议大家看完问题先作答、再查看答案哦!


      华图试题检索系统(https://gd.huatu.com/zt/questionqy/)是服务于考公试卷题目解答、职业考试试题解析的专业找答案系统,千万题库供用户查询,针对不同场景需求,提供文字搜题方式,秒出解析答案,实现搜题最佳体验。

    试题答案何处找,下方扫码见分晓!

    试题检索系统

      华图题库旨在为考生提供高效的智能备考服务,全面覆盖公务员考试、事业单位、教师招聘、职业资格、医卫类、计算机类等领域,为您提供行政职业能力测验、公共基础知识、教育基础知识、职业能力倾向测验及综合应用能力等相关试题答案解析。拥有优质丰富的学习资料和备考全阶段的高效服务,助您不断前行!

      你以为刷题就是不停的找题去做?NO,NO,NO!刷题也是有技巧的。高效地刷题,让你事半功倍。华图在线题库点击下载华图在线APP体验更佳。关注广东华图教育微信gdhtgwy,政策问题实时答,考试信息不漏看。


      特别说明:华图题库平台所收集的试题内容来源于互联网,仅供学习交流使用,不构成商业目的。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请与我们取得联系,我们将在第一时间处理,维护您的合法权益。

    (编辑:广东华图)

    广东华图官方微信 广东华图官方微信 微信号:gdhtgwy
    首页 咨询 课程
    首页 招考信息 网站地图 返回顶部
    京ICP备11028696号-11 京ICP证130150号 京公网安备11010802021470号