招考信息备考资料考试题库|面授课程网校课程微商城| 砖题库职位库文库直播|华图师资

  • 在线客服咨询
    广州 在线咨询
    深圳 在线咨询
    佛山 在线咨询
    珠海 在线咨询
    中山 在线咨询
    清远 在线咨询
    韶关 在线咨询
    东莞 在线咨询
    惠州 在线咨询
    汕头 在线咨询
    汕尾 在线咨询
    潮州 在线咨询
    揭阳 在线咨询
    梅州 在线咨询
    河源 在线咨询
    湛江 在线咨询
    肇庆 在线咨询
    江门 在线咨询
    阳江 在线咨询
    茂名 在线咨询
    云浮 在线咨询
    广东华图 在线咨询
  • 当前位置:广东人事考试网 > 题库 >

    阅读模式

    personal computers and the internet

    2021-07-21 12:15 广东人事考试网 来源:广东华图教育

    题目

    personal computers and the internet 阅读理解

    Personal computers and the Internet give people new choices about how to spend their time.

    Some may use this freedom to share less time with certain friends or family members,but new

    technology will also let them stay in closer touch with those they care most about.I know this from

    personal experience.

    E-mail makes it easy to work at home,which is where I now spend most weekends and evenings.

    My working hours aren’t necessarily much shorter than they once were but I spend fewer of them at

    the office.This lets me share more time with my young daughter than I might have if she’d been

    born before electronic mail became such a practical tool.

    The Internet also makes it easy to share thoughts with a group of friends.Say you do something

    fun see a great movie perhaps-and there are four or five friends who might want to hear about it.If

    you call each one,you may tire of telling the story.

    With E-mail,you just write one note about your experience,at your convenience,and address it

    to all the friends you think might be interested.They can read your message when they have time,and

    read only as much as they want to.They can reply at their convenience,and you can read what they

    have to say at your convenience.

    E-mail is also an inexpensive way stay in close touch with people who live far away.More than

    a few parents use E-mail to keep in touch,even daily touch,with their children off at college.

    We just have to keep in mind that computers and the Internet offer another way ofstaying in touch.

    They don’t take the place of any of the old ways.

    1.The purpose of this passage is to ________.

    A.explain how to use the Internet

    B.describe the writer’s joy of keeping up with the latest technology

    C.tell the merits(价值)and usefulness of the Internet

    D.introduce the reader to basic knowledge about personal computers and the Internet

    2.The use of E-mail has made it possible for the writer to ________.

    A.spend less time working

    B.have more free time with his child

    C.work at home on weekends

    D.work at a speed comfortable to him

    3.According to the writer,E-mail has an obvious advantage over the telephone because the former helps one ________.

    A.reach a group of people at one time conveniently

    B.keep one’s communication as personal as possible

    C.pass on much more information than the later

    D.get in touch with one’s friends faster than the later

      

    优质答案

    答案:

    1-3CBA

      

    解析

    解析:

    社会现象类阅读概念:

    这类文章通过写人记事来揭示文章的主题,显示其社会意义,一般采用顺序或倒叙来叙述。题目经常是一些细节问题。考查的方面可以是原因和其中引发的思考。

    社会现象类阅读解题技巧:

    这类文章通过写人记事来揭示文章的主题,显示其社会意义,一般采用顺序或倒叙来叙述。题目经常是一些细节问题。考查的方面可以是原因和其中引发的思考。阅读这类文章要理清思路。

    1、浏览试题,明确要求。

    在阅读文章前,最好先浏览一下文章后面的题干和选项。知道了问题后再去看文章,可使思路更敏捷,而且也便于阅读时留意文中出现的与选项有关的信息。

    2、通读全文,抓住主要内容。

    在不影响理解的前提下,尽可能地阅读以便在尽可能短的时间内理解文章或段落的内容。阅读时,如遇到不熟悉的单词、词组或一时看不懂的句子,不要停下来苦思冥想,继续读下去,通过上下文的词语和句子可能就理解了。

    3、抓住中心思想和段落大意。

    通读全文时,要特别注意主题句。每篇文章或每个段落都有与文章有关的句子,尤其是科技、政论性文章的主题句一般都在文章的开头或结尾,插在中间的很少。所以,文章的第一段或开头的第一、二个句子往往包含着文章的中心思想、作者的意图或全文的概述,因此要特别注意,彻底理解。

    4、有针对性地仔细阅读,找寻所需信息。

    在前面的基础上,可进行有针对性地阅读了。把与问题无关的内容一扫而过,而对于和问题有关的内容认真阅读,还可以用笔在下面做出记号。再把这些信息与问题的要求结合起来,逐条分析,综合判断,找出正确答案。

    5、进行合理的推理判断。

    对文章有了全面的了解之后,可以按照文章要求以及上下文之间的关系,做出推理判断。在进行推理判断的时候,需要综合考虑句型、语法、句子之间的逻辑关系、文化背景等方面的因素。

    6、认真复读,验证答案。

    要用全文的中心思想统帅各个题目,研究其内在联系和逻辑关系,并依次审核那些还未打上的题目,确保理解无误。

      以上是关于personal computers and the internet的参考答案及解析。建议大家看完问题先作答、再查看答案哦!


      华图试题检索系统(https://gd.huatu.com/zt/questionqy/)是服务于考公试卷题目解答、职业考试试题解析的专业找答案系统,千万题库供用户查询,针对不同场景需求,提供文字搜题方式,秒出解析答案,实现搜题最佳体验。

    试题答案何处找,下方扫码见分晓!

    试题检索系统

      华图题库旨在为考生提供高效的智能备考服务,全面覆盖公务员考试、事业单位、教师招聘、职业资格、医卫类、计算机类等领域,为您提供行政职业能力测验、公共基础知识、教育基础知识、职业能力倾向测验及综合应用能力等相关试题答案解析。拥有优质丰富的学习资料和备考全阶段的高效服务,助您不断前行!

      你以为刷题就是不停的找题去做?NO,NO,NO!刷题也是有技巧的。高效地刷题,让你事半功倍。华图在线题库点击下载华图在线APP体验更佳。关注广东华图教育微信gdhtgwy,政策问题实时答,考试信息不漏看。


      特别说明:华图题库平台所收集的试题内容来源于互联网,仅供学习交流使用,不构成商业目的。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请与我们取得联系,我们将在第一时间处理,维护您的合法权益。

    (编辑:广东华图)

    广东华图官方微信 广东华图官方微信 微信号:gdhtgwy
    首页 咨询 课程
    首页 招考信息 网站地图 返回顶部
    京ICP备11028696号-11 京ICP证130150号 京公网安备11010802021470号