招考信息备考资料考试题库|面授课程网校课程微商城| 砖题库职位库文库直播|华图师资

  • 在线客服咨询
    广州 在线咨询
    深圳 在线咨询
    佛山 在线咨询
    珠海 在线咨询
    中山 在线咨询
    清远 在线咨询
    韶关 在线咨询
    东莞 在线咨询
    惠州 在线咨询
    汕头 在线咨询
    汕尾 在线咨询
    潮州 在线咨询
    揭阳 在线咨询
    梅州 在线咨询
    河源 在线咨询
    湛江 在线咨询
    肇庆 在线咨询
    江门 在线咨询
    阳江 在线咨询
    茂名 在线咨询
    云浮 在线咨询
    广东华图 在线咨询
  • 当前位置:广东人事考试网 > 题库 >

    阅读模式

    internet use appears to cause a drop

    2021-07-21 03:12 广东人事考试网 来源:广东华图教育

    题目

    internet use appears to cause a drop 阅读理解

    Internet use appears to cause a drop in psychological health,according to a research at Carnegie Mellon University.

    Even people who spent just a few hours a week on the Internet experienced more depression(沮丧)and loneliness than those who used Internet less frequently,the two-year study showed.And it wasn’t that people who were already feeling bad spent more time on the Internet,but that using the Net actually appeared to cause the bad feeling.

    Researchers are puzzled by the results,which were completely the opposite to their experiences.They expected that the Net would prove socially healthier than television,since the Net allows users to choose the information and to communicate with others.

    The fact that Internet use reduces time available for family and friends may explain the drop in well-being,researchers supposed.Faceless,bodiless“virtual”communication may be less psychologically satisfying than actual conversation,and the relationships formed through it may be shallower.Another possibility is that knowing the wider world via the Net makes users less satisfied with their lives.

    “But it’s important to remember this is not about the technology;it’s about how it is used,”says psychologist Christine Riley of Intel,one of the study founders.“It really points to the need for considering social factors in terms of how you design applications(应用)and services for technology.”

    小题1:The best title of the passage probably is.

    A.Internet May Cause Depression

    B.The Danger of Internet

    C.Communication with Others by Internet

    D.Puzzled by the Results

    小题2:Why did the results of research puzzle the researchers?

    A.People could choose their information through Internet.

    B.They had expected the opposite results.

    C.People can communicate with others.

    D.They had thought Internet was much healthier.

    小题3:Which of the following may be the cause of depression?

    A.Net users found their living conditions bad.

    B.Net users already had mental problems.

    C.Deep relationships were formed through Internet.

    D.Net users had less time to communicate with other people.

    小题4:The writer’s attitude towards technology is.

    A.social factors must be considered while using technology

    B.technology was to blame for depression

    C.the problem doesn’t lie in technology

    D.applications and services for technology must be designed

      

    优质答案

    答案:

    小题1:A

    小题2:B

    小题3:D

    小题4:C

      

    解析

    解析:

    本文主要讲述的是上网太多导致了很多人在精神上出现了不健康的状态,文章分析了原因。

    小题1:A主旨大意题。根据文章主题段第一段Internet use appears to cause a drop in psychological health,according to a research at Carnegie Mellon University.可知上网太多会让人在精神方面不够健康,故A正确。

    小题2:B细节题。根据文章第三段前3行Researchers are puzzled by the results,which were completely the opposite to their experiences.They expected that the Net would prove socially healthier than television,since the Net allows users to choose the information and to communicate with others.说明原来人们以为网络能给人带来很多很多的好处。故B正确。

    小题3:D细节题。根据文章第三段4,5,6,7,8段The fact that Internet use reduces time available for family and friends may explain the drop in well-being,researchers supposed.Faceless,bodiless“virtual”communication may be less psychologically satisfying than actual conversation,and the relationships formed through it may be shallower.Another possibility is that knowing the wider world via the Net makes users less satisfied with their lives.说明人们在网络上花了太多的时间而在现实生活中的与别人交流的时间太少可能是主要的原因,故D正确。

    小题4:C细节题。根据文章倒数3,4行“But it’s important to remember this is not about the technology;it’s about how it is used,”说明主要原因不是技术上的原因,而是人对网络的使用方式的原因。故C项正确。

    点评:本文主要讲述的是上网太多导致了很多人在精神上出现了不健康的状态,测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释。考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点。

      以上是关于internet use appears to cause a drop的参考答案及解析。建议大家看完问题先作答、再查看答案哦!


      华图试题检索系统(https://gd.huatu.com/zt/questionqy/)是服务于考公试卷题目解答、职业考试试题解析的专业找答案系统,千万题库供用户查询,针对不同场景需求,提供文字搜题方式,秒出解析答案,实现搜题最佳体验。

    试题答案何处找,下方扫码见分晓!

    试题检索系统

      华图题库旨在为考生提供高效的智能备考服务,全面覆盖公务员考试、事业单位、教师招聘、职业资格、医卫类、计算机类等领域,为您提供行政职业能力测验、公共基础知识、教育基础知识、职业能力倾向测验及综合应用能力等相关试题答案解析。拥有优质丰富的学习资料和备考全阶段的高效服务,助您不断前行!

      你以为刷题就是不停的找题去做?NO,NO,NO!刷题也是有技巧的。高效地刷题,让你事半功倍。华图在线题库点击下载华图在线APP体验更佳。关注广东华图教育微信gdhtgwy,政策问题实时答,考试信息不漏看。


      特别说明:华图题库平台所收集的试题内容来源于互联网,仅供学习交流使用,不构成商业目的。版权归原作者所有,如涉及作品内容、版权和其它问题,请与我们取得联系,我们将在第一时间处理,维护您的合法权益。

    (编辑:广东华图)

    广东华图官方微信 广东华图官方微信 微信号:gdhtgwy
    首页 咨询 课程
    首页 招考信息 网站地图 返回顶部
    京ICP备11028696号-11 京ICP证130150号 京公网安备11010802021470号